Voorstelling

Home / Voorstelling

Orthopedie Dekeyser is een bedrijf die reeds 40 jaar gespecialiseerd is in het vervaardigen van orthopedische schoenen en sport -en steunzolen.

Dit gebeurt met grote zorg in eigen atelier en in samenspraak met arts, patiënt en wij, de schoentechnolgen. Dankzij onze kennis en vakkundigheid van een team van techniekers en door het riziv erkende schoentechnologen, met als

doel het vervaardigen van een voor u functioneel en esthetisch kwaliteitsvol product waarmee het comfort van het  stappen, sporten of wandelen terug bereikt wordt.

Tal van mensen lijden dagelijks pijn aan hun voeten die veroorzaakt wordt door het dragen van verkeerdelijk schoeisel, overbelastingsletsels door sporten of het uitoefenen van een belastend beroep waarbij door de jaren heen een pijnlijke afwijking wordt ontwikkeld gaande van tendinitis bij knik (plat) voeten of holvoeten, hielspoor, fascitis plantaris tot doorzakking van de voorvoet met pijnlijke metatarsalgie, morton-neuralgie, hamer- of klauwtenen, hallux-valgus, hallux rigidus, artrose. Aangeboren voettypes zoals bv holvoeten, (knik)platvoeten, sikkelvoet, spitsvoet, hakvoet, klompvoet, beenlengteverschillen,… sommige afwijkingen kunnen het gevolg zijn van een trauma: amputaties, arthrodeses spastische voetafwijkingen ten gevolge van zenuwbeschadigingen en andere voetproblemen kunnen het gevolg zijn van ziektes, zoals diabetes, reuma,…

Voor elk van deze en andere voetklachten kan er een gewenste oplossing bestaan in de vorm van steunzolen of bij ernstiger voetklachten in de vorm van orthopedisch schoeisel.

Het is op doorverwijzing van een geneesheer/specialist dat de patiënt tot bij ons komt met het op voorschrift vermelde hulpmiddel die door ons dan wordt vervaardigd.

De filosofie in ons bedrijf is dat het welzijn van de patiënt op de eerste plaats komt, het is maatwerk die we leveren waarbij de samenspraak tussen u als patiënt en wij als technologen ertoe bijdragen dat er een passende oplossing wordt geboden. Het esthetische aspect van de orthopedische schoenen is iets waar wij trachten zoveel mogelijk de hedendaagse mode te volgen en de patiënt mag bijgevolg tevens zelf een foto meebrengen van een schoen die hij / zij door ons wil gefabriceerd zien. Daarbij word  zowel de leest vorm als het patroon met de nodige nauwkeurigheid in eigen atelier gemaakt en wordt er gebruik gemaakt van de allerbeste leder-soorten en dit volgens de regels van de kunst van het schoenmaken waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technieken.